tiistai 20. tammikuuta 2015

Satukirjahaaste

Helmoja ja hepeneitä -blogin Krista haastoi mukaan satukirjahaasteeseen, jossa oli tarkoituksena tehdä vaate itse valitun kirjan mukaan.

Kiirettä meinasi pukata, niin töissä kun vapaa-ajalla kun ompeluprojektejakin tuli yllättäen useampikin. Tämäkin haaste kuitenkin koko ajan oli mielessä ja tahdoin ehdottomasti tehdä jotain satukirjasta joka oli jo omasta lapsuudesta tuttu.

Kirjaksi valikoitui Zacharias Topeliuksen Vattumato, ihanilla Maija Karman kuvilla. Tarina on lumoava kertomus Tessasta ja Ainasta, jotka eksyvät marjaretkellään ja joutuvat vattukuninkaan ihmeelliseen valtakuntaan.



Tytöillä on kirjassa useampiakin söpöisiä vaatteita, mutta tällä kertaa inspiraationa oli pinkit mekot vattukuninkaan tapaamisesta

Tein Stellalle ryppypintaisesta ruutupuuvillasta pitsisomisteisen mekon Mekkotehtaan Katariina-kaavalla.

Kunnon puhvihihat ja pitsiä somisteeksi vähän joka paikkaan

"Ah, vadelmien poimiminen on niin väsyttävää"





10 kommenttia:

  1. Kylläpä on sievä mekko. Nuo Mekkotehtaan mallit on vaan niin älyttömän herttaisia. Ruutukangas on tosi nätti. Ihana satu pohjalla:-)

    VastaaPoista
  2. Herttainen ja suloinen mekko! Pitsit ja ruutukangas sopivat täydellisesti yhteen.

    VastaaPoista
  3. Ihastuttava kirja kuvineen ja suloinen mekko. Näyttääpä hyvältä Katariina pitkillä hihoilla

    VastaaPoista
  4. Ihanan söpö mekko ja loistavasti eläytyvä ja esiintyvä malli-tyttönen!

    VastaaPoista
  5. Sinulla on todella ollut mielenkiintoisia ompeluprojekteja, olen käynyt täällä vähän väliä katselemassa, vaikken kommenttia ole kaikkiin ehtinyt jättääkään :) Mekko on todella ihana ja ai että mua ihastuttaa nuo ruudut nyt kovasti! Onko kangas mistä? Nuo pulleat puhvihihat on mahtavat, pitää ehkä napata idea tästä :) Hieno työ ja söpöt kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo kangas taitaa olla Ahkeraliisasta Laihialta :)

      Poista
  6. Suloinen mekko! Kangasvalinta on mainio, vie ajatukset kesään ja niihin makoisiin vadelmiin. :) Tämä satu on minulle ihan vieras, täytyypä ensi kerralla etsiä se kirjastosta.

    VastaaPoista