tiistai 26. maaliskuuta 2013

Taas sai juhlia synttäreitä

Tällä kertaa juhlittiin meidän juniorin 1-vuotis päivää.

Sankarille tein mekon Ottobren 6/2011 Myyry -vakosamettimekon kaavalla. Kankaina käytin pehmoisia puuvilloja (Ahkeraliisasta) ja vuoritin tavallisella vuorikankaalla.
Muutoksia mekkoon; jätin hihat ja kauluksen pois, kokona 80 kavennettuna. Lisäksi helmakaitaleen käänsin "pallohelmaiseksi". Ja oma "oho eiku", huomasin mekkoa ommellessa että takakappaleelle olisi kuulunut vetoketju, joten tein ratkaisun että olkapäille tuli kam-nepit.





Kenkinä omat vanhat kengät (muuten hyvät Stellalle mutta nilkkaremmiä ei meinannut saada kiinni...)

Kakkuna suklaista kakkupohjaa, välissä mango-passion-moussea ja lemoncurdia. Päällä sokerimassaa.


ja kuvausvaiheessa vielä näköjään putsaamaton kakkulautanen ;)

Ruisnappeja: Täytteenä surimisuikaleita, maustamatonta tuorejuustoa, shalottisipulia, mausteena; sitruunaa, tilliä, musta- ja valkopippuria

Ja banoffeet, yllä tilannekuva, jossa näkyy että padi on kyllä mun kaveri nykyään aina keittössä.

Banoffeen resepti täältä, mutta laitan sen vielä tähän "itselle" ylös, kun vähän muokkasinkin. Kaksinkertaisesta annoksesta tuli helposti kolme kakkua.

Pohja; 
250 g digestivejä
75 g voita
1tlk kondensoitua maitoa
3 banaania
sitruunamehua
2,5dl Flora Kuohua
2 rkl sokeria
pikakahvijauhetta
Päälle:
tummaa suklaata
suklaakoristeita

Irrota maitotölkistä etiketti. Laita koko avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana.
Murenna sillä välin keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita ainekset yhteen. Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna kovettua hyvin jääkaapissa.
Kun maitotölkkiä on keitetty noin 3 tuntia, ota se pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä. Avaa tölkki: maito on kiehunut toffeeksi. Sekoita toffee ja kaada kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kinuski hieman tanakoituu.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja pikakahvijauheella. Kuori ja viipaloi banaanit. Valuta banaanipalojen päälle vähän sitruunamehua, jotta palat eivät tummu.
Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado banaaniviipaleet kinuskin päälle. Lusikoi banaanien päälle kermavaahto. Koristele.
Ja muistaakahan käydä osallistumassa arvontaan! Vielä tämän viikon voi osallistua!

8 kommenttia:

  1. Söpö mekko! :)

    Tuota kondensoitua maitoa saa muuten ostettua myös suoraan tiivisteenä, säästyy tuolta kolmen tunnin keittämiseltä!! :) Sjoen sittarista löytyy ainakin, prisma ei myy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Vaikka tuossa samallahan se keittyi kun teki muita hommia :)

      Poista
  2. Ja mikrossa voi keittää myös varsin nopsaan. Maito vaan kulhoon ja keittelemään välillä sekoitellen. :)-Marjaana

    VastaaPoista
  3. Ihana mekko ja herkullisen näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana mekko ihanalla neidolle ja upeat tarjottavat ;)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana mekko!! Muokkaukset ja kangasvalinta ovat täysin nappiin!!! On pakko kopioida ideaa ;) Olin jo katsellut tätä lehdestä, mutta vasta-alkajana en uskaltanut lähteä tekemään kun pienin koko on 86. Mutta nyt on pakko kokeilla, niin ihanalta näyttää. Alkuperäinen on mun makuun kans liian leveä.. Miten kavensit mallia?

    VastaaPoista