sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Blogihaaste

Bloggaaminen on jäänyt hyvin vähäiselle tässä kesän / alkavan syksyn aikana. Enpä ole kyllä saanut aikaiseksi oikein mitään esiteltävääkään. Blogihaasteita sain kuitenkin kaksi, kiitos siitä Unelmallinen blogi , sekä By S -blogin Sara! En nyt tällä kertaa haasta ketään mukaan, kun olen niin huonosti jopa seurannut blogeja viime aikoina, etten tiedä onko tämä jo kaikilla kiertänyt :)Unelmallisen kysymykset:
1. Mistä olet keksinyt blogisi nimen?
Vaihdoin blogini nimen "Tuulialla" -nimeen pari vuotta sitten, kun vanha nimi oli jotenkin pitkä, hankala ja epäsopiva (sekametelisoppaa). Tuulialla -nimi tuli ystävän kanssa pidetyssä aivoriihessä, kun viestitellen pyöriteltiin nimivaihtoehtoja; jotain lyhyttä, omaa nimeä hyödyntäen jne. 

2. Mikä on ollut kaikkien aikojen parhaiten onnistunut käsityösi?
Viime talvena tehty villakangastakki "savaton"-finaaliin on ollut yksi mielestäni parhaiten onnistuneista. Myös jo muutaman vuoden takainen Kettutakki on nyt jo toisella tytöllä käytössä ja edelleen tykkään :)

Tältä kesältä haasteeseen tehty pitsiselkäinen perhos-maksimekko onnistui juuri niin kuin pitikin (aina kun ajatus päässä, ei muotoudukaan sellaiseksi vaatteeksi kuin meinasi) ja myös omat maksimekot ovat olleet erittäin mieluisat ja monikäyttöiset, kuten tämä ihanasta Marimekon maksiraidasta tehty

Vielä parhaiten onnituneita ovat jotkin hopeakorut, kuten tämä lusikasta tehty sormus 

3. Entä kaikkein haastavin käsityösi?
Haastavimpia ovat varmaankin olleet nuo vuoritetut villakangastakit, vaikka mukaviakin ovat tehdä kaikesta näpertämisestä ja tarkkuudesta huolimatta :)

4. Oletko hamstraaja vai harkitseva tarvikkeiden ostaja?
Valitettavasti ison luokan hamstraaja. Toisaalta en kyllä edes osaisi olla niin että ei olisi minkäänlaista varastoa harrastustarvikkeista, koska inspiraation iskiessä ei todellakaan viitsi ajella kauppoihin, ja usein muutenkin tarpeelliset asiat ovat tilattu verkkokaupoista. Yhtään ei olisi pahitteeksi vaikka vähän varastot pienenisikin...

5. Onko sinulla muita harrastuksia käsitöiden lisäksi?
Toinen rakas käsityöharrastus on hopeakorujen teko. Kaveri haastoi kansalaisopiston kurssille mukaan ja harrastus vei mukanaan. Muita harrastuksia on kakkujen tekeminen (juhlille toki vain), Balletone, juoksu ja lukeminen

6. Teetkö yhden työn kerralla valmiiksi vai pursuuako työpöytäsi keskeneräisiä töitä?
Pyrin tekemään valmiiksi, koska jos jokin jää kesken, se on usein sitä vielä hyvinkin pitkien aikojen päästä. Korjausompelut varsinkin on sellainen loputon suo, mihin ei tahdo saada inspiraatiota. Ja valtaisan kaaoksen saan aikaiseksi joka kerta kun käsitöihin ryhdyn :)

7. Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras elokuva?
Oh, yllättävää. Vanhasta muistista vastaan että Pulp Fiction, vaikka viimekertaisesta katsomisesta onkin kulunut jo aika monta vuotta

8. Mikä on sinun hauskin sattumuksesi?
Ei varmaankaan hauskin, mutta ensimmäisenä tuli mieleen tuorein, kun eilen illalla viimeistelin tytön paitaa ja ajattelin pitkästä aikaa laittaa niskaan lapun. Katsoin tarkasti kohdan ja ompelin todella huolellisesti kiinni ompelukoneella "niin että varmasti pysyy", otin työn pois paininjalan alta ja totesin että lappu on kauniisti keskellä etukappaleen pääntietä :D ..purkohommiin...

9. Millaista musiikkia kuuntelet?
Sitä mitä radio soittaa, pääasiassa. Rokahtavaa poppi tuntuu oelvan tällähetkellä suosiossa.

10. Minkä värisiä vaatteita tykkäät käyttää? Yksivärisiä vai kuosillisia?
Yksivärisiä tai raidallisia, kuviot saavat olla aika rauhallisia. Välillä pitää hullutella ja laittaa päällensä jotain "lastenkuosia"

11. Mistä haaveilet?
Siitä että olisi aikaa ja rahaa toteuttaa kaikki visionsa :)

Saran kysymykset:
1. Mikä on sun käsityö historia?
Äitini oli ompelija/lampuri ja hänen isänsä seppä, myös isäni on taitava rakentamaan mitä erinäisempiä asioita ja niinpä lapsuudestani asti olen tottunut siihen että kaikki mahdolliset asiat tehdään itse. Ompelemista en ymmärtänyt äitini eläessä vielä opetella ja siihen innostus tuli vasta esikoisin synnyttyä ja niistä niin monelle muullekin tutuista kestovaippojen ompelusta. Harrastaessani menen usein "perse edellä puuhun" koska ohjeita luen kuin miehet...

2. Millainen tunne tulee kun jokin haastava ompelus onnistuu?
Voi, se on ihanaa, ja antaa energiaa vaikka mihin!

3. Oletko kangashamstraaja?
Kyllä valitettavasti, kuten jo Unelmallisen kysymykseen vastasinkin :)

4. Mitä musiikkia kuuntelet kun ompelet?
Jotain mitä sattuu radiosta tulla, tai en mitään...

5. Harrastatko muita käsitöitä kun ompelu?
Hopeakoruja, kakkuja, pieniä tuunauksia maalaten yms

6. Suosikki kuosisuunnittelijasi?
Leena Renko on ihastuttanut alusta saakka lastenkuoseissa, Jenni Mäensivun piirrostyyli viehättää kovasti ja Maija Louekarin suunnittelemia kuoseja on eksynyt kotiin kuin vahingossa useapia :)

7. Mitä muuta sun elämään kuuluu ompelun lisäksi?
Töitä ja tavallista arkirumbaa kahden tytön ja miehen kera.

8. Onko joku tietty henkilö vaikuttanut ratkaisevasti että olet innostunut ompelusta?
Kaippa äiti varsinkin taustalta ja sielä "pilven reunalta" vaikuttaa ompeluharrastukseen. Intoa ja ideoita on myös ihana purkaa rakkaiden ompelua harrastavien ystävien (~sukulaisten) kanssa :)

9. Lempimateriaali?
Elastaanitrikoo, nahka, villaneulos...

10. Mitä puutarhassasi kasvaa/ Mitä kasvaisi puutarhassasi jos sulla olisi sellainen?
Vähän kukkia, vähän havuja, vähän yrttejä, salaattia yms sekä yksi omenapuu ja yksi kirsikkapuu...

11. Oletko aamu vai ilta ihminen?
Pidän siitä että herään varhain, että ei mene koko päivä hukkaan, mutta siinä mielessä en ole aamuihminen että parasta on kun kukaan ei yritäkään puhua minulle mitään ennen ensimmäistä kahvikupillista. Harrastukset painotan ennemmin ilta-aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti