Ainekset:
5 dl kylmää vettä
1 ps kuivahiivaa (tai puoli palaa tuorehiivaa)
2 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
Usein korvaan koko jauhomäärän tai vain vehnäjauhojen osuuden hiivaleipäjauhoilla.. kuinka nyt kulloinkin, fiiliksen mukaan ;)
Sekoita kylmään veteen noin puolet vehnäjauhoista, hiiva ja suola. Lisää öljy ja hunaja sekä loput jauhoista vähitellen. Taikina saa jäädä todella pehmeäksi. Päälle ripotellaan vähän jauhoja ja kulhon päälle laitetaan kansi/kelmu tms. ja nostetaan jääkaappiin vähintään yöksi.
Vas. kuva illalta ja oik. kuva aamulta
Näyttääpä herkulta, pitää koittaa joskus :)
VastaaPoistaItse leivottu leipä on ihanaa, tämä resepti pitää kokeilla!
VastaaPoista