torstai 27. joulukuuta 2018

Piparkakkutalo

Tänä vuonna valmistunut piparkakkutalo näyttää tältä.


Kaava löytyi sellaisenaan Piparkakkutalot (Norman & Grane) kirjasta. Koristelussa mentiin aika lailla hyväksi koettuja tapoja noudattaen; kattoon "pitsiä" ja seiniin yhtenäinen pikeeri levitettynä joka vain koristeltiin. 


Talo pysyy kasassa sulatetulla hedelmäsokerilla, joka ei pala niin helposti kuin tavallinen sokeri ja ikkunat ovat perinteisesti sulatettuja nallekarkkeja. Tällä kertaa laitoin osan ikkunoiden karkeista vasta noin puolessa välissä osien paistamista, jolloin karkit eivät kiehuneet yli ikkunoista. Jäivät siis siistimmiksi, mutta samalla vähän pehmeämmiksi. 


Uuden vuoden aattona tämän pääseekin sitten jo tuhoamaan ja syömään! 




2 kommenttia:

  1. ,,googletin suolan kasvatuksesta:)
    ja voitsi mihin ihannukseen täällä törmäsin:)
    En ole eläessäni nähnyt noin kaunista piparkakkutaloa!!!,vau!!!
    kirjaudun lukijaksi,näitä ihania juttuja ,tulen kattomaan uuestaan myöhemmin:)
    Mukavaa loppiaista!,

    VastaaPoista
  2. Mielettömän hieno piparitalo, en raaskisi syödä, mut en osais kyllä tehdäkkään noin upeata taloa.Liityin myös blogiisi, tervetuloa myös mun. Aurinkoista talvipäivää !

    VastaaPoista