maanantai 7. toukokuuta 2018

Synttäritarjoiluja

Lasten synttäritarjoiluiksi on hauska tehdä aina vähän jotain uutta. Yleensä meillä tytöt idoivat itse millaisia tai mitä haluavat synttäreillä syötävän ja minä sitten vain yritän toteuttaa toiveet parhaani mukaan. Pinterest on tietenkin ideapankkina mitä mainioin!

Tänä vuonna synttäritarjoiluista löytyi mm.

Miniakvaarioita
Miniakvaarioissa pohjalla juustokakuista tuttua digestivemurskaa ja voita.
Päällä hyytelö omenamehutiivisteestä, vedestä, liivatteesta ja sinisestä elintarvikeväristä. (Hyytelö suhteella 4 dl nestettä ja siihen 4 liivatetta). 
Sisällä kalakarkki, joka laitettiin niin että keksimurskan päälle kaadettiin parin sentin korkeudelle sinistä hyytelöä, pakastin hyytelön pikaisesti ja kun se oli vähän jähmettynyt laitoin kalakarkin siihen ja kaadoin lopun sinisestä hyytelöstä päälle. Helpoiten tuon sinisen hyytelön toki saisi vaikka Jell-O:lla mutta en synttäreiden alla löytänyt niitä mistään paikaillisista marketeista....

Yksisarvismuffineja 
Moniväripursotus tulee helposti kun jakaa kuorrutteen kolmeen eri osaan, värjää ne haluamallaan väreillä ja laittaa kutakin väriä pitkittäin kelmun päälle. Sitten vain kelmu rullalle ja pursottimeen. Yleensä leikkaan pussin toisesta päästä vielä ylimääräisen kelmun pois. 
Värit eivät sekoitu ja pursotin säilyy melko siistinä seuraavaa erää varten. 

Valkosuklavaahtokarkkeja
Näitä lapset tykkäävät aina tehdä. Vaahtokarkki dipataan vaan sulatettuun valkosuklaaseen ja koristellaan strösseleillä :P


Coctailtikku-kroko
Vanhat kunnon coctailtikut... mutta lapset tykkäävät! Tein itse minilihapullia, mutta muuten kaikki on  vain kasausta vaille valmiita elintarvikkeita. Krokon silmät ovat kevätsipulin varret jotka on tökätty coctailtikkuun ja mustapippurit painettu keskelle. 

 Lumipalloja

150 g voita
1,5dl sokeria
5 dl kaurahiutaleita
 1tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
Päälle kookoshiutaleita
Voi ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään loput aineet isolla lusikalla sekoittaen tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja pyörittele ne vielä kookoshiutaleissa. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Mutakakkua

Yksisarviskakku
Yksisarviskakku piti sisällään suklaakakkua sekä vadelma-mansikka moussea.
Suklaakakkuun löysin netistä kivan ohjeen nimellä Vanhanaikainen suklaakakku.
Kakkupohja: 
175 g voita
2 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
200 g ruokosokeria
150 ml ranskankermaa
40 g tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
Yhden vaniljatangon siemenet
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja kananmunat sekä kaikki muut aineet kulhoon ja sekoita (esim monitoimikoneella) kunnes taikina on tasaista ja paksua. Kaada taikina 20 cm voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on laitettu vielä leivinpaperi. Paista kakkua 180 asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. 
Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa sen jälkeen jäähtymään leivinpaperin päälle. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kahteen osaan. 
Tähän kakkuun sopii mielestäni mainiosti täytteeksi jokin raikas, kuten vadelmamousse tai mango-passionhedelmämousse. Molemmilla kokeiltu! 
Mango-passion mousse
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 prk mango pilttiä
4-5 passion hedelmää
1 tl vaniljasokeria
0,5 - 1 dl sokeria
100 g valkosuklaata 
4 liivatelehteä
0,5 dl maitoa tai vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto mango ja passionhedelmien sisus. Lisää sokerit sekä sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa seokseen. Kiehauta maito (tai vesi) ja liota liivatteet nesteen joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen seokseen. Vadelma-mansikkamoussen saat kun korvaat mangon ja passionit tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla (reilu kourallnen kumpiakin). 
Tässä valkoisessa kakussa kuorrute oli vaahdotettua kermaa, johon oli sekoitettu hieman maustamatonta tuorejuustoa sekä sulatettua valkosuklaata. Täydellinen kuorrute tulee myös 
175 g tummaa suklaata
75 g voita
300 g tomusokeria
 1 rkl vaaleaa siirappia
 125 ml ranskankermaa

Sulata suklaa ja voi hitaasti vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita sulanut suklaa-voiseos tasaiseksi ja nosta kulho liedeltä. Jäähdytä hetki.
Siivilöi tällä aikaa tomusokeri kulhoon. Lisää jäähtyneeseen suklaaseokseen siirappi ja ranskankerma. Sekoita huolellisesi ja vatkaa tomusokeri erissä seoksen joukkoon. Jos kuorrute jää liian paksuksi, voi sitä notkistaa lisäämällä seokseen muutaman ruokalusikallisen kiehuvaa vettä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti