keskiviikko 16. elokuuta 2017

Koko perheen aktiiviloma Kuortaneella

Kesän viimeinen vapaa viikonloppu ennen koulujen ja harrastusten alkua vietettiin perheen kanssa aktiivisella minilomalla Kuortaneen Urheiluopistolla.


Ja olihan meillä mukavaa. Saatiin viettää aikaa sekä perheen
kesken, että miehen kanssa kahdestaan, silla aikaa kun lapset puuhailivat Tervis-liikuntaleiriläisten kanssa. Mikään lepoloma ei kylläkään ollut kyseessä, mutta eihän meillä koskaan :D

Kahdestaan pääsimme kokeilemaan maastoon Fatbikeja, eli läskipyöriä, joiden testaaminen onkin ollut haaveissa. Melkein tekisi mieli lisätä ostoskoriin heti omakin tuollainen, mutta täytynee vähän säästää ensin.... :)
Urheiluopistolta lähti latureitit, joissa oli sopivasti fiilistä maastopyöräilyyn. Vaihteleva maasto, isompaa ja pienempää polkua, sopiva sää ja tietysti luonnon läheisyys tekivät pyörälenkistä nautittavan kokemuksen. Myös seurassa ei ollut valittamista, niin kiva päästä välillä ihan kahdestaan lenkille. 




Pyörälenkin ajan muksut viihtyivät Tervis-liikuntaleiriläisten kanssa osallistuen FunBattleen, breakdanceen Suomen mestari Henri Huovisen opastuksella ja seinäkiipeilyyn.


Meidän 5-vuotias olisi ollut liian pieni osallistumaan yksikseen ohjelmaan, mutta saimme paikallisen 4H:n kautta hetkeksi mukavan Miljan lastenvahdiksi, jonka kanssa Stellankaan ei tarvinnut jäädä sivuun kaikesta kivasta. Lapset kertoivat että kaikkein hauskinta oli kiipeily sekä erilaiset pallopelit, joiden onnistumisia tai epäonnistumisia muisteltiin vielä muutaman päivän päästäkin hyvillä mielin.


Koko perheen voimin kävimme vielä uimassa ja pelaamassa frisbee-golfia. Olipa vielä Tervis-leiriläisille järjestetty Disco / elokuvailtakin! Kyllä uni tuli illalla äkkiä, vaikka viereisissä kämpissä vielä hetken lapsilla virtaa riittikin ja järvimaisemaakin olisi voinut huoneesta ihailla.



Seuraavana päivänä maittavan opiston aamiaisen jälkeen palattiin harrastusten pariin. Lapsilla oli aamupäivä erilaisiin pallopeleihin tutustumista. 4H:n Milja tuli taas hetkeksi auttamaan, jolloin Stellakin viihtyi paremmin peleissä (vissiin vähän tyhmää kun vanhemmat olivat katsomassa...) ja me menimme pois häiritsemästä; kajakki-retkelle.
Kaikessa rauhassa ajateltiin tehdä melontaretki, mutta lähestyvä vesisade (ja ehkä hieman kilpailuvietti) pisti vauhtia paluumatkaan. Sopivasti kuitenkin ehdittiin vesisateen alta pois ja fiilis oli mitä parhain rantaan päästyä ja iloiset lapset vastassa kun menimme hakemaan heitä omien sporttausten jälkeen.



Kuortaneen Urheiluopistolla on kyllä hienot puitteet harrastaa vaikka mitä ja nautittiin erityisesti ajasta vähän erilaisten harrastusten parissa. Mukava päästä testaamaan erilaisia liikuntamahdollisuuksia kauniissa maisemissa, tuli ihan lomafiilis kun oli aikaa itsekin harrastaa.
Kuortanehallin vastaanotossa saimme erinomaista palvelua; opastukset välineistä ja vielä mukaan aina kartat ja neuvot mihin ja miten lähteä. Iso kiitos erityisesti respantytölle, mutta myös Kuortaneen Urheiluopistolle ja Etelä-Pohjanmaan Matkailulle!


Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.
Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti