sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Herkkuja illanistujaisiin

Vietettiin ystäväperheen kanssa illanistujaisia juhlistaen koululaisten kesäloman alkua. Tein muutamia helppoja herkkuja joihin käytin lähialueen tuottajien lemppari tuotteitani.

Näitä ja monia muitakin ihania tuotteita löydät myös Farmari-tapahtuman Maku-alueen Lähiruokatorilta!


Helppo ja nopea chili-majoneesi

1 kananmuna
1,5dl Alavuden öljynpuristamon rypsiöljyä
0,5dl Alavuden öljynpuristamon chili-rypsiöljyä
1 tl dijon sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

paprikaa pieneksi silputtuna

Riko kananmuna kapean ja korkean astian pohjalle. Lisää päälle loput aineet lukuunottamatta paprikasilppua. Laita sauvasekoitin ihan astian pohjaan kiinni ja käynnistä se. Nosta sekoitinta hitaasti samalla ylöspäin kulhossa ja majoneesi on valmis. Voit surauttaa vielä muutaman kerran, mikäli majoneesi jäi mielestäsi liian löysäksi.

Chili-rypsiöljy on melko tuhtia tavaraa, joten en laittanut sitä koko majoneesin öljymäärää. Toki jos chilistä tykkää, voi chiliöljyn määrää hyvinkin lisätä!
Tämä chili-majoneesi sopii monenlaisen grillatavan kaveriksi kesäpöytään.


Ohessa pieni videonpätkä, jossa näkee että majoneesiin ei todellakaan kulu aikaa kuin muutamia sekunteja!






Lammastäyte ruisnapeille / gluteenittomille hapannapeille

1 prk tuorejuustoa
reilu pala Lakeuden highland lampaan säilykelihaa
tuoretta basilikaa
valkosipulia
dijon sinappia
mustapippuria

Kuutioi lampaan säilykeliha pieniksi kuutioiksi, silppua basilika ja valkosipuli. Sekoita kaikki tuorejuuston sekaan (tarvittaessa voit notkistaa sitä esim kermalla). Mausta mustapippurilla ja sinapilla ja nauti Pirjon pakarin gluteenittomien hapannappien kanssa!



Ja vaikka säät ovat olleet vielä melko viileät, on kesäinen kakku aina paikallaan.


Jogurtilla raikastettu pavlova

4 munanvalkuaista
ripaus suolaa
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelyst'
1 tl vaniljasokeria
1 tl omenaviinietikkaa


Vatkaa valkuaisia (ja suola) hetken ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Sekoita maissitärkkelys 1dl sokerin kanssa ja lisää seokseen edelleen koko ajan vatkate. Kun vaahto ei liiku kulhoa kallistettaessa, lisää omenaviinietikka valkuaisvaahtoon.

Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille ympyräksi ja nostele reunat hieman korkeammiksi. Paista uunin alatasolla; 125 astetta, 90 minuuttia.

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 dl Juustoportin maustamatonta täysjogurttia
vaniljasokeria
(sokeria)

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jogurtti ja sokeri(t). Levitä jäähtyneen marengin päälle. Koristele marjoilla ja hedelmillä. Käytin tässä versiossa mustikoita, kirsikoita, vadelmia, viinirypäleitä ja passionhedelmää. Neljä aikuista ja neljä lasta onnituivat pienessä hetkessä tuhoamaan koko kakun niin,
että jopa toisten lautaset oli jo tarkastettu lisäpalojen toivossa... :)



Ja hyvän kakun kanssa tietenkin on nautittava kuppi tai pari HYVÄÄ kahvia! Kakulle täydelliseksi kaveriksi keitettiin Kaffiinon paahtimon kermaisen suklaista kahvia.



Farmari järjestetään Seinäjoella 14.-17.6.2017
Farmarin Maku-alueelta löydät seuraavat lähiruoka-myyjät:
Alavuden Öljynpuristamo
Hautamäki Highland
Kaffiinon paahtimo
Vatajanrannan Vuohitila
Pirjon Pakari
Juustoportti
Mehukas
Riihipihatto
Leila´s Hyvät Maut
Lillbackan leipomo
Annin Marjatarha
Lakeuden Highland
Kivimäen maatila
Juvenes-Yhtiöt
Laihian mallas
Kauhajoen laatuleipurit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti