perjantai 6. tammikuuta 2017

Loppiainen ja kuninkaiden torttu

Törmäsin netissä hauskaan loppiaskakkuun. Kuninkaiden torttu (Galette des rois) on lähtöisin Ranskasta ja saanut nimensä kolmen tietäjän mukaan. Mantelitäytteisen tortun sisään kätkettiin ennen onnea tuottava papu, mutta nykyisin usein esim. pieni posliiniesine tms. Se joka esineen löytää, kruunataan pahvisella kruunulla ja hänen toiveitaan muut noudattavat loppuillan.


Kakku oli helppo ja nopea leipoa ja myös katosi nopeasti parempiin suihin :)
Kakun ollessa uunissa, lapset askartelivat kultaisen kruunun.

Resepteistä näyttäisi olevan jos jonkinlaista versiota, mutta itse tein Maku-sivuilta löytyneellä. 

Pohja


Täyte
2 kpl munaa
50 g voita2 rkl rommia

Kauli voitaikinasta kaksi piirakkavuoan pohjan kokoista pyöreää levyä. Nosta toinen levyistä vuokaan ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Tee täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisiin jauhettu manteli, pehmeä voi ja lopuksi valkuaiset sekä rommi. Kaada täyte pohjalevylle. Piilota täytteeseen puhdas yllätysesine ja nosta kansilevy päälle. Nipistele tortun reunat tiiviisti yhteen.
Voitele tortun pinta keltuaisella ja piirtele pintaan kuvioita haarukalla. Paista torttua noin 35 minuuttia uunin alaosassa ja tarjoile se haaleana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti