tiistai 31. toukokuuta 2016

Keijupurkit

keijupurkki askartelu
Jokin aika sitten törmäsin jossain netin syövereissä ideaan, jossa oli tehty yövalo purkkiin liimatulla keijunkuvalla. Tein siitä oman versioni, jossa keijunkuvissa hyödynsin Silhouette Cameo leikkuriani.

Tässä hieman ohjeistusta purkkien tekoon: 
askarteluohje
Käytin vanhoja säilykepurkkeja projektiin. Vanhat etiketit saa pois vaikkapa Vimin avulla, jos ovat oikein lujassa. Tein leikkurilla keijun kuvan tarrapaperille, jonka kiinnitin purkin sisäpuolelle. Keijun kuvan voi ihan yhtä hyvin leikata vaikka pahvista, jolloin se tietenkin pitää liimata erikseen purkkiin.

askarteluohje
Leikkasin kaavapaperista (jokin muukin ohut paperi kuten esim. silkkipaperi käy varmasti tähän hommaan) vähän purkkia suuremman kaistaleen, jonka kiinnitin purkkiin erikeperillä. Rutut eivät tässä vaiheessa haittaa, mielestäni tuovat purkkiin vain vähän elävyyttä ja koristelut peittävät loput virheet. 

askarteluohje
Ennen kuivumista purkki saattaa näyttää turhankin valoa läpäisemättömältä, mutta se kirkastuu siitä kuivuessaan.

Kun paperi on kuivunut, sivellään liimaa purkin pinnalle ja ripotellaan päälle kimalletta. Jätin laittamatta kimalletta suoraan keijun päälle, että se erottuu kunnolla purkista. 

Purkit voi vielä koristella vaikkapa paperi- tai satiininauhalla ja kukkasilla yms. Meillä tytöt valitsivat itse kukat ja muut koristeet, joten niitä tuli melko runsaasti :)Purkkien sisälle laitoin ledikynttilät. Oikeaa kynttilää näissä ei voi polttaa, koska keijun kuva on purkin sisäpuolella.

Purkit ovat hämärtyvässä kesäillassa kivan näköisiä vaikkapa terassilla.


5 kommenttia:

 1. Herkän kauniita purkkeja! Upeita :)

  VastaaPoista
 2. Oj! Upeita! Mutta mistä saan keijukaisia??? En pysty saksimaan sellaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijukaisina voisi varmaan käyttää suoraan valkoiselle paperille tulostettuja keijujen silhouetti-kuvia tai valmiita tarroja/kiiltokuvia tms :)

   Poista
 3. Pakko kysyä näin vuosi myöhemmin, mutta jos keijun (tai muun kuvan) liimaa purkin ulkopuolelle niin eikö niissä silloin voi polttaa myös normi tuikkuja? :)
  Täytyy sanoa, että aivan ihana ohje ja nyt alkoi tehdä mieli tehdä tällaisia häihin, jossa on hiukan Disney-juttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä uskalla suositella silti oikeille tuikuille. Olen lukenut monesta paikasta, miten pilttipurkit ja vastaavat eivät sovi kynttiläkipoiksi, joten siksi en suosittelisi. Muuten kyllä keijun voi laittaa myös ulkopuolelle :) Vastaavan laiset olisivat kyllä varmasti ihanat häissä kera Disney-juttujen! <3

   Poista