lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Helppo pääsiäiskakun koristelu tulee kun pursottaa suklaata leivinpaperille, antaa jähmettyä ja kasaa sitten pesäksi kakun päälle. Tämä kakku baileys-juustokakun reseptillä ja hitusen keltaista elintarvikeväriä kaveriksi.


Tässä versiossa käytin vadelma-lakritsi-suklaata, joka oli kyllä liian vaaleaa ja "klönttistä" sievään pursotukseen, mutta maku oli hyvä :)


Mansikka-valkosuklaajuustokakku
Pohja
200 g digestivekeksejä
75g voita

valkosuklaakerros
1 prk Flora vanilla vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kalev mansikka-valkosuklaata
3 liivatelehteä

mansikkakerros
1 prk kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mansikoita soseutettuna
4 rkl sokeria
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita mukaan sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä muruseos pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla, lisää mukaan tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vajaa 0,5dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivateet tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Levitä seos keksimurun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkasose sekä sokeri. Sulata jälleen liivatteet pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana seokseen. Kaada valkosuklaaseoksen päälle ja anna koko kakun hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja pursota leivinpaperille paljon ohuita nauhoja, saa olla kiemuraisia ja epätasaisia. Anna suklaan jähmettyä ja koristele valmis kakku kasaamalla suklaasuirut linnunpesäksi. Lisää vielä koristerakeita muniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti