sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Mansikka-valkosuklaakakku

Juhannuksena pitää syödä mansikkakakkua. Tänä vuonna se oli tällainen!


Pohja:
180 g suklaapisara-keksejä
50 g voita
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljajogurttia
1 dl sokeria
130 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu + kuori
Päälle:
2 liivatelehteä
mansikoita
n. 1,5 dl (mansikka)mehua

Murskaa keksit ja sekoita mukaan sulatettu voi. Levitä irtoreunavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuustot, jogurtti, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Liuota liivatteet kuumennettuun sitruunanmehuun ja lisää seokseen. Kaada keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Viipaloi mansikat kakun pinnalle. Kuumenna mehu ja liuota siihen liivatteet. Kaada varovasti mansikoiden päälle. Anna hyytyä vaikka yönyli.

2 kommenttia:

  1. Tuli kyllä hyvä kakku! Ei se kauaa pöydässä säilynytkään ;)

    VastaaPoista