perjantai 26. lokakuuta 2018

Helpot harsokummitukset

Lapset ovat joka vuosi entistä enemmän innoissaan halloweenista. Tehtiin yhdessä lasten kanssa muutama helppo harsokummitus koristamaan kotia. 


Näihin tarvitset:
harsotaitoksia tai muuta ohutta läpikuultavaa kangasta
vesi-ilmapalloja
lasipurkkeja
rautalankaa
yleisliimaa (esim. Eri Keeper)+vettä
Vesi-ilmapallo täytetään ilmalla ja laitetaan pienehkön purkin suulle. Purkin suulle kiepautetaan myös rautalankaa ja nostetaan sitä sojottamaan sivuille "käsiksi". Liimasta ja vedestä tehdään seos, noin puolet ja puolet kumpaakin, ja harsot kastetaan liima-vesi-seokseen. 

Enin vesi puristetaan kankaanpalasta pois ja harso asetellaan ilmapallo-virityksen päälle. Itse käytin näihin kädellisiin versioihin kaksi harsonpalaa/kummitus.


  Harsot tasoitellaan mahdollisimman saumattomasti ja korjataan rautalankojen asentoja tarvittaessa. 


 Kummitukset kuivavat yön aikana sopivasti, että ilmapallo yms voidaan varovasti poistaa harson sisältä (varo rautalankojen päitä, etteivät jää harsoon jumiin!). Silmät lisättiin mustasta tarrasta leikatuilla paloilla.


Happy Halloween!

2 kommenttia:

  1. Tarkoitatko kenties Eri Keeperiä? Ei erikeper :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tarkoitanhan minä.. toisaalta en kyllä edes yrittänyt kirjoittaa sitä oikein, kun olen huomannut että nimitystä käytetään hyvinkin yleisesti vastaavista yleisliimoista :) Mutta kiitos huomiosta, korjailen tekstiin!

      Poista