Tytön voimistelujoukkue vietti yhdessä ystävänpäivää ja leivottiin sinne lasten kanssa super herkullisia porkkanamuffinseja, joista tuli pikkuisia yksisarvisia yksinkertaisilla koristeilla.
Älyttömän hyvä porkkanamuffinsi-resepti löytyi Annin uunissa -blogista, mutta kuorrutteen vaihdoin Tarun taikakakut -blogin porkkanamuffinssien kuorrutteeksi ja pari kertaa reseptiä kokeilleena totesin, että omaan makuun toimii paremmin ilman inkivääriä...
Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut (noin 15 kpl)
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
(0,5 tl inkivääriä)
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g porkkanaraastetta
Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
Jaa taikina vuokiin (3/4).
Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl tomusokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri.
Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle.
Koristele.
Sarvet on pyöritelty sokerimassasta, korvat ovat pienet vaahtokarkit, jotka saksittu vinoittain ja leikkuupinta dipattu syötävään glitteriin, lisäksi vähän nonparelleja yms.
Ihanaa ystävänpäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti