sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Väriä lautaselle

Keskellä paukkuvia pakkasia, sitä kaipaa lautaselleen jotain värikästä ja lämmintä. 
Teimme lasten kanssa yhdessä herkullista tomaatti-linssikeittoa kera siemennäkkärin ja lisäksi porkkanahummusta, ihan muuten vaan, koska se on niin hyvää vaikkapa leivän päällä...


Molemmat herkulliset reseptit löytyvät Lupa nauttia - Kauniin elämän pääruoat e-kirjasta, jonka voi tilata tästä linkistä. Kirjan kaikki reseptit ovat laktoosittomia, maidottomia, vehnättömiä, gluteenittomia, eikä resepteissä käytetä valkoista sokeria. Pääpaino on puhtailla raaka-aineilla, kasviksilla ja kasviproteiinilla, ja joukossa on myös kananmunaa ja kalaa.  


Mausteinen porkkanahummus

2 keitettyä porkkanaa 
3 dl kypsiä kikherneitä 
2 tl kurkumaa 
1 tl cayennepippuria 
1 tl käsittelemätöntä suolaa 
2 tl valkosipulijauhetta 
3 rkl luomu ekstraneitsyt oliiviöljyä 
1 rkl tahinia

1. Jos käytät kikherneitä säilyketölkistä, voit vain huuhdella herneet huolellisesti käyttöä varten. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, huuhtele ne huolellisesti, liota 8 h ja keitä 1 h.

2. Keitä porkkanat kypsiksi.

3. Laita kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja aja sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.

4. Tarkista maku. Mikäli haluat tulisempaa, lisää cayennepippuria tai chiliä. 

Ituja ja versoja pitää tietysti saada myös, koska kevättää :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti