keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Lahjaksi rahaa

Rahalahja on usein se toivotuin lahja. Ja onhan se helppo vietävä, toisaalta mielestäni myös todella vaikea vietävä, koska setelin tms kirjekuoressa tai suoraan käteen on valtavan persoonaton.

Tässä postauksessa muutama toteuttamani idea siitä, miten rahan voi viedä lahjaksi, vähän persoonallisemmin.

Rahakaktus:


Tämä hauska kurkkukaktus kootaan siten että ruukkuun laitetaan multaa, hiekkaa tai koristekiviä ja sinne "istutetaan" tiiviisti katkaistun kurkun molemmat päät (älä katkaise tasan keskeltä niin näyttää hauskemmalta). Kolikot saa paineltua paremmin kurkkuun, jos tekee aloitusviillon terävällä veitsellä. Lopuksi koko komeus koristellaan hammastikun (tai cocktailtikun) puolikkailla sekä tekokukalla joka myös on painettu ensin hammastikkuun. Yhtä hyvin tässä voisi käyttää myös oikeaa kukkaa koristeena :)

Raharusetti:


Tämä raharusetti on kiva, jos on jo olemassa jokin pieni lahja mikä kuitenkin kaipaisi vähän jotain lisää... Raha vain taitellaan haitariksi ja solmitaan nauhalla kiinni pakettiin.

Toin sinulle lahjaksi ilmapallon!:


Tiiviiksi rullattu seteli tukitaan ilmapallon sisälle. Ilmapallo puhalletaan ja kiinnitetään ilmapallotikkuun (näitä myydään monessa juhlatarvikekaupassa, mutta myös mainosilmapallot usein keikkuvat näissä, joten kannattaa napate ne talteen messuilta yms). Rusetti vain koristeeksi ja ilmapalloonhan voi vaikka kirjoittaa permanenttitussilla onnittelut tai terveiset :)

Karkkipurkki:


Tee paperista rulla isohkon tölkin sisälle. Jätä tilaa seinämien väliin. Laita minivaahtokarkkeja tai muita pieniä karkkeja paperin ja lasipurkin väliin ja sujauta raha (ja muut mahdolliset lahjukset) paperirullan sisälle. Vielä tähän päälle voi leikata purkkia pienemmän ympyrän paperista, jonka päälle voi vielä laittaa lisää karkkeja, joten lahja ei paljastu edes heti silloin kun purkin avaa. 

Mukavaa alkavaa juhlakautta!

2 kommenttia:

  1. Ihania ideoita ja varmasti saaja ilahtuu enemmän, kuin jos heittäisi rahan vaan tylsästi kirjekuoressa eteen :)

    -Susanna

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin hauska tapa antaa rahaa lahjaksi. Me olemme myös harkinneet tällaisia keinoja. On hieman eri tapa, kuin antaa rahaa kirjekuoressa. Minä tahtoisin myös tehdä yrityslahjoituksen, mutta se ei taida onnistua tällä tapaa.

    VastaaPoista