sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vappuherkku; Churrot ja suklaakastike

Meillä on ollut perinteenä jo useampana vuonna tehdä vappuna perinteisten munkkien sijaan churroja. Churrot ovat Espanjasta lähtöisin olevia "munkkitankoja" jotka nautitaan suklaakastikkeen kera. Ihanan rapeat churrot ovat tietenkin parhaimmillaan heti pian tuoreeltaan.


Churrot
2,5 dl vettä
100 g voita
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl sitruunankuorta

* Mittaa kattilaan vesi, voi, suola ja sokeri. Kiehauta ja nosta liedeltä. Sekoita voimakkaasti sekoittaen joukkoon jauhot, kunnes taikinasta tulee pallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kananmunat, sekä sitruunankuoriraaste hieman jäähtyneen taikinan joukkoon. 
Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.
* Kuumenna öljy teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. Kokeile pienellä määrällä taikinaa tai leivänpalalla öljyn sopiva lämpötila, jos leipä tai taikinapallo nousee pinnalle, kuplii ja ruskistuu, on öljy sopivan kuumaa. 
Pursota taikinasta tähtityllan läpi peukalon paksuisia noin 10cm pituisia tankoja varovasti ölyyn. Taikinan voi katkaista esim saksilla tai veitsellä. Paista kerrallaan max 5 churroa, noin 1,5minuuttia / puoli, kauniin ruskeiksi.
* Nosta churrot reikakauhalla talouspaperin päälle. Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen. 


Paistamiseen 
rypsiöljyä

Pinnalle
1 dl sokeria
2 tl kanelia


Suklaakastike
100g tummaa suklaata
ripaus suolaa
1,5 dl kermaa
(1 dl nutellaa)

* Pilko suklaa pieneksi ja laita astiaan suolan kanssa. Kuumenna kerma ja lisää se suklaamurun päälle. Kivan tvistin suklaakastikkeeseen saa, kun lisää joukkoon vielä noin desin verran nutellaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti