sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Laiskan ompelijan hameet

Joskus mennään siitä mistä aitaa ei ole ollenkaan... Tein ensin tytölle vanhasta ja pieneksi jääneestä mekosta hameen. Mekko oli ollut kovin mieluisa, mutta jäänyt suurinpiirtein tunikamittaiseksi.


Helpoimmalla pääsin, kun leikkasin yläosan pois, noin reilu viisi senttiä rypytyksesä ylös, ja käänsin leikatun osuuden rypytetylle osuudelle kuminauhan kanssa.Ja suurinpiirtein saman tein omalle mekolleni. Alkuperäinen mekko oli alla olevan kuvan mukainen, mutta voin kertoa että se ei todellakaan näyttänyt tuolta päälläni! Mekko oli about muodoton säkki, raitojen kohdistukset miten sattuu ja en vain pysty pitämään olkaimettomia mekkoja... ja tietenkään se ei ollut minulle todellakaan noin pitkä vaan helma jäi kätevästi lähes puoleen pohkeeseen äärimmäisen epäimartelevasti..Eli tein sille saman kuin lapsen mekolle. Sakset käteen ja leikkasin yläosan pois reilu 5 cm rypytyksestä. Käänne saumurilla ja kuminauha väliin ja tadaa! Nyt minulla on kaunis ja käyttökelpoinen maksihame!

On muuten huippu kiva hame reissussa!

Tuunaatko sinä koskaan vanhoja vaatteita uusiksi? Vai kuljetko peräti kaupassa miettien vaatetta jo valmiiksi muokattavaksi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti