keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Valopallot

Paperinaruvalopallot tuntuvat olevan suuressa suosiossa, itselleni tein kuitenkin hieman rouheamman version. Nämä pallovalot tehtiin vanhoista kirjoista leikatuista suikaleista.
Kotopirkkojen blogiyhteistyönä sain Moreeni-kustannukselta Kati Oikarisen - Luo aarteita vanhoista kirjoista -teoksen, jossa on paljon hurmaavia askarteluideoita vanhoja kirjoja hyödyntäen. Itselle ainakin on jäänyt nurkkiin pyörimään kirjallisuutta, jota kukaan ei huoli edes ilmaiseksi ja mikäs sen kivempaa kuin saada niitä hyötykäyttöön.Leikkasin suikaleet mattopuukolla vanhasta valittujen palojen kirjavaliosta, jonka sivut olivat sopivasti ajan myötä kellastuneet.
Kirjan ohjeesta poiketen kastelin suikaleet vesi-liima seoksessa (vesi-liima-liisteri seoksen sijaan) ja kieputeltiin pienten ilmapallojen päälle. 

Pallot saivat kuivua rauhassa yön yli ja seuraavana päivänä lapset innoissaan poksauttelivat ilmapallot, jotka irtosivat palloista helpommin kuin odotin

Pallot sai kiinnitettyä helposti ledivaloihin kun etsi pallosta sopivan tiiviin kolon johon valon pujotti. Nämähän on helppo vaikka vaihtaa toisiin jos kyllästyy :)
Kotopirkkojen fb-sivuilla voi osallistua tämän kirjan arvontaan!


4 kommenttia:

  1. Näyttävätpä valopallot ilmavilta ja kevyiltä. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta, pitääpä käydä kirjaston kautta. Askartelin tämän vuoden joulukortit vanhasta kirjan sivuista, mutta sivuja olisi vielä jäljellä.

    VastaaPoista
  2. Hei taas, kai sopii laittaa linkki blogistani tänne, kun osuu niin hyvin materiaalin käyttö yksiin :) http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/11/joulukortit.html

    VastaaPoista
  3. Tämä oli hauska juttu! Täytynee kokeilla.

    VastaaPoista