sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Savaway - Jussipussi

Ompeluryhmän perinteinen perjantaihaaste sai Juhannuksen kunniaksi jatkoaikaa perjantai aamusta klo 8. kun paketin sai avata, sunnuntai iltaan saakka. Yllätyskangaspaketti tilattiin Verson puodista  ja sieltä paljastui kivan kokoinen pala harmaata "vapaa kuin taivaan lintu" luomutrikoota, sekä pätkä keltaista pompom-nauhaa.
Lisäohjeistuksena oli tehdä "Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain keltaista, jotain maxia ja jotain itselle!"
Mielestäni kangas sopi mitä mainioimmin maksimekoksi, ja kun olin sellaista toista meinannut muutenkin itselleni tehdä, niin sellaiseen suunnittelussa sitten päädyin. Jemmoistani sattui löytyä sopivan harmaata pitsikangasta (joskus Eurokankaasta ostettu) ja sen lisäksi pätkä keltaista trikoota sekä pieni pala keltaista nahkaa.
Kaavana käytin yläosaan vanhaa "tissikseksi" kutsuttua kaavaa, joka ompelupalstoilla kiersi pari vuotta sitten (täällä ja täällä pari vanhaa versiota), senkin vaihteeksi muokkailin vähän toisenlaiseksi leikatessani. 
Kangas ei ihan riittänyt pituudesta (välillä vain olen liian pitkä...) ja niinpä jouduin säveltämään vielä olalle lisää pitsiä. Olkasauman muokkasin pois niin että saumat on vain pitsin ja trikoon liitoskohdissa etu- ja takakappaleella.(tätä luukunottamatta lähes kaikissa kuvissa hiukset edessä, ettei olkapään pitsi näy...)
Juhannuskyläilyiltä palatessa askartelin tilkuista vielä pipon ja pienen pussukan, sekä rannekorun

5 kommenttia:

 1. Kerrassaan kaunis mekko! Tällä kertaa taisi olla vain hyvä juttu, että kangasta oli "liian vähän".

  VastaaPoista
 2. Ihan huikea mekko! Pitsi on tosiaan juuri se piste I:n päälle. Tietty ei haittaa myöskään, että vaatteen kantaja on kuvauksellinen;)

  VastaaPoista
 3. Upea, todellakin! Sekä mekko että nainen!

  VastaaPoista
 4. Tämä on aivan upea!!!! Istuu täydellisesti ja nuo pitsit kruunaavat kaiken. En ole hoksannut blogiasi aiemmin. Liitynkin lukijaksi samoin tein. :)

  VastaaPoista