tiistai 13. tammikuuta 2015

Savaton - 5 - muovitettu pussukka

Maratonin viides päivä, nyt alkoi ehkä taas fiilis olemaan parempi ja ideoitakin muodostui ihan eritavalla kuin parina edellisenä päivänä.
Tämän päivän haaste oli epätavallisen materiaalin käyttöhaaste ja materiaalina piti olla muovipussi (muutakin materiaalia sai yhdistää) ja aikaa 15min + 1minutti jokaisesta eilisen tehtävän ylimääräisestä saumasta, eli minulla hurjat 20min! 

Netistä löysin idean että muovipussista oli leikattu kuva ja se oli ikäänkuin sulatettu kankaalle silitysraudalla. Tästä inspiroituneena ajattelin vastaavaa ja tein koetilkkujakin, jotka onnistui osasta ihan hyvin. 

Varsinainen "veivi" aika oli hurjaa juoksemista. Aloitus ja lopetuskuvat padin kellon kanssa ja tietenkin materiaalit / tuotos kuvassa. Ja mikään ei mennyt ompeluaikana niin kuin piti. Sain palat leikattua puuvillasta ja muovista, sulatin muovipussin palat puuvillaan silitysraudalla, ryntäsin ompelukoneella ja surrutin menemään, kunnes alalanka loppui, uusi alalanka ja ylälanka napsahti poikki. Pussukka oli jo siinä vaiheessa, että sen olisi saanut kääntää ja siinä vaiheessa muovipussin kappaleet irtosivat kankaasta. Hätäratkaisuna tikkasin kappaleet paikoilleen ja ompelin pussukan valmiiksi (oli muuten elämäni ensimmäinen vetoketjullinen pussukka!?). Aikaa tähän säheltämiseen sain kulutettua 19min, mutta sehän riitti!

1 kommentti: