lauantai 5. heinäkuuta 2014

Savaway - Ikasyr

Perjantai-iltaiseen ompelutuokioon tuli ylläri tällä kertaa Ikasyrilta. Minä sain tietenkin jälleen sen poikamaisemman version kankaasta ja vieläpä vihreän, mikä ei jotenkaan yhtään sovi värisilmääni.... Mutta sehän siinä haasteessa on mielenkiintoista että joutuu ajatella muuta kuin niitä totuttuja juttuja. Niinpä tuumasta toimeen ja iskin koko kasan vesi-kloriittiseokseen... ilmeisesti vain jotain sössin kiireessä ja kankaasta tuli kammottavan laikukas. Murehdin jo että pilasin koko kankaan, mutta päätin sitten vielä kokeilla niin että ihan raakaa kloriittia räiskötin pensselillä kankaalle ja uudelleen pesu. Ja tuli parempi. Pohjasta tuli mielestäni kauniin mintunvärinen.

Ja tämmöistä siitä tuli:
Fionan mekon kaava on ihan summissa saksittu. Yläosaan käytin samaa paitakaavaa ja hihanmuokkausta kuin Vadelmapaidassa "täällä". Yllärikankaan lisäksi käytin ruskeaa trikoota ja kimaltelevaa tylliä, molemmat Eurokankaasta. (Kiitos vain Sanna, kun sinun kanssasi puhellessa tuli tuo tylli kaivettua kaapista!)

Ja aamulla muiden uskomattoman upeita tuotoksia ihaillessa oli pakko tehdä vielä kankaan toinenkin kuva paidaksi (ja kankaasta ei jäänyt kuin pienen pieniä suiruja!) Uusimman Ottobren (4/2014) Autumn Forest paitakaavalla. Muutoksia en tehnyt kuin muutin lyhythihaiseksi. Kuvan tyttö sai Pikkupiltin silitysarkista mekon ja rusetit kangastusseilla piirrettyihin ponnareihin. 
 

Kankaan menekki +0,6m -0,6m -0,3m -0,3m -> -0,6m

4 kommenttia:

 1. nää molemat on kyllä tosi nättejä.

  VastaaPoista
 2. Tosi upeat asut. Tunnen kyllä tuskasi, mulle vihreä ei myöskään oikein tipu. Tosin meillä ois sentään pätmän

  VastaaPoista
 3. Kivoja nämä on! Ihana idea käyttää kloriittia, antaa kyllä hauskan lisän.

  VastaaPoista
 4. Mekko varsinkin on aivan upea! Tällaiset vaikeuksien kautta voittoon -ompelukset on ihan mahtavia! Itse kyllä tykkään vihreästä, lähes kaikesta, paitsi neon vihreästä, mutta mulle nuo samat tuskat aiheuttaa monesti harmaat tai siniset kankaat :)

  VastaaPoista