sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ihanat amppelit

Kävimme SObloggareiden kanssa Taito Etelä-Pohjanmaan vieraina. Tutuistuimme toimintaan, kesällä tulevaan Farmari-tapahtumaan, ihastuttavaan myymälään ja saimme kassin, joka sisälsi mm. kudontakehyksen (josta lisää myöhemmin). Illan aikana möys askartelimme yhdessä amppelin tekemispaketista.

Tälläinen tuli tekemispaketin amppelista.

Innoistuin vielä tekemään kotona pari amppelia lisää. Suurimmaksi osaksi näissä on ilmakasveja, jotka eivät tarvitse multaa ja kasteluksi riittää suihkuttelu noin kerran viikossa.


Valkoinen amppeli on vanhan (tekonahkaisen) käsilaukun hihna ja mustassa on käytetty vanhan nahkatakin saumakohdat.


Tässä vielä muutama fiiliskuva Taito EP:n Kaarakan talon myymälästä:





Ilkassa oli myös juttu SOblogeista ja kuva illalta kun olimme näitä amppeleita askartelemassa:



Tulee jo keväisempi fiilis, kun saa muutamat kasvit ikkunalle, vaikka ulkona lunta vielä riittääkin.


sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Rahapuu

 Tein rahapuut jotka tällainen huonommankin viherpeukalon omaava saa pysymään hengissä. Erinäisiltä reissuilta on jäänyt lantti jos toinenkin taskunpohjalle. Niitä on sitten pyörinyt kippojen pohjilla ja lasten leikeissä, missä milloinkin, eikä vissiin Kreikan drakmoilla, Itävallan shillingeillä tai Espanjan pesetoilla paljon enää virkaa muuten ole kuin askartelussa... Eksyi niihin mukaan muutama kolikko käypääkin valuuttaa, mutta niissäkin maissa on reissussa oltu :)



Yhdestä sinisestä setelistä piti kokeilla tehdä origami-norsu netistä löytämäni ohjeen mukaan...



Tein alumiinilangasta ensin puun rungon, johon kuumaliimalla liimasin kolikot ja "origami"setelit. Vanhastaan löytyi pari syvää kehystä, jotka olivat omiaan tähän projektiin. 

Matkoilta ei juuri tule tuotua muita kuin syötäviä tuliaisia (ja valokuvia tulee tietenkin otettua), mutta näin pysyvät "matkamuistot" kivasti tallessa.


lauantai 4. maaliskuuta 2017

Sisustusjuttuja kaffilla

Kävimme SObloggareiden kanssa tutustumassa Seinäjoella viihtyisään Sisustuskahvila Ruufukseen. Kahvila on Seinäjoen keskustassa, lähellä asemaa ja se tarjoaa myös salaatti- ja keittolounaan päivittäin. Kaikki leipomotuotteet ovat lisäksi gluteenittomia. 
Sisustuspuolella on lähiaikoina tulossa uudistusta mm. uusien tekstiilien myötä. Kaikkea kaunista maalaisromanttista sieltä löytyy jo nyt. 




Kahvilassa aika kuluu ihastellessa vaikkapa kuukausittain vaihtuvaa taidetta. Kahvilasta löytää myös ihania Kulkurin kartanon tuotteita ja nyt testaukseen päässeet Terra Provincen marseille -tuotteet. 


Äitini käytti marseille-saippuaa vaikka ja mihin, mutta itse en ole vielä juuri sitä käyttänyt. Ensimmäiseksi pesin saippualla meidän vaaleat nahkasohvat, joihin ainakin saippua näyttivät toimivan hyvin. Raikkaan sitruksinen käsivoide on mitä parhain apu talven kuivattamille käsille ja miedosti (ja hyvälle!) ruusulle tuoksuva suihkusaippua on yllättänyt positiivisesti jokaisen sitä tuoksutelleen.