torstai 31. maaliskuuta 2016

Höyhenestä inspiraatio

Fiona tilasi itselleen synttäreikseen höyhenmekon. Kuva valittiin netistä ja leikattiin Cameolla silityskalvosta. Kankaaksi valikoitui PaaPiin pinkki louhikko sekä kaveriksi yksivärinen valkoinen trikoo ja tilaajan mielestä myös mekon piti tulla polven alle ja olla sopivasti pyörivä... Näillä kriteereillä tuli tällainen höyhenmekko :)






Helman yhteen palloon hyppäsi myös höyhen

ja kokolappu myös Cameolla

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Synttärimekko reissuun

Kävimme pyörähtämässä lämpöisemmässä ilmastossa ja reissun ajalle osui myös Stellan synttärit. Kaunista digiprinttiä sain joskus kangasvaihtarina pienen palan, jonka käytin tähän mekkoon lähes kokonaan. Lisäksi löysin kaapin uumenista sopivan sävyistä ohutta lilaa collegea ja vielä pala pitsiä. Pakkailukiireessä kun ompelee, tuli näköjään ajatus- / mittavirhe ja mekosta tuli vähän hieman liiankin reilu mitoitukseltaan. Stella itse kyllä tykkäsi kovaa mekostaan, joten haitanneeko tuo...





Kakkuakin sai moneen kertaan, kun vielä hotelli yllätti synttärisankarin :)


lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Helppo pääsiäiskakun koristelu tulee kun pursottaa suklaata leivinpaperille, antaa jähmettyä ja kasaa sitten pesäksi kakun päälle. Tämä kakku baileys-juustokakun reseptillä ja hitusen keltaista elintarvikeväriä kaveriksi.


Tässä versiossa käytin vadelma-lakritsi-suklaata, joka oli kyllä liian vaaleaa ja "klönttistä" sievään pursotukseen, mutta maku oli hyvä :)


Mansikka-valkosuklaajuustokakku
Pohja
200 g digestivekeksejä
75g voita

valkosuklaakerros
1 prk Flora vanilla vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kalev mansikka-valkosuklaata
3 liivatelehteä

mansikkakerros
1 prk kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mansikoita soseutettuna
4 rkl sokeria
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita mukaan sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä muruseos pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla, lisää mukaan tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vajaa 0,5dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivateet tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Levitä seos keksimurun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkasose sekä sokeri. Sulata jälleen liivatteet pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana seokseen. Kaada valkosuklaaseoksen päälle ja anna koko kakun hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja pursota leivinpaperille paljon ohuita nauhoja, saa olla kiemuraisia ja epätasaisia. Anna suklaan jähmettyä ja koristele valmis kakku kasaamalla suklaasuirut linnunpesäksi. Lisää vielä koristerakeita muniksi.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

diy suklaamunat




Suklaamunat on kivoja, mutta iso miinus kaupan omissa on suurimmaksi osaksi joko sisällä olevat lelut (lapset kyllä tykkäävät niistäkin...) ja/tai pahanmakuinen suklaa.
Kokeilin täyttää ilmapalloja lempparikarkeillani, jelly beanseilla ja päällystin puhalletut ilmapallot sulatetulla tummalla suklaalla. Aika työläitä, mutta on nämä aika paljon kaupan suklaamunia isompiakin! ;)

Kun karkkeja oli tukittu palloon riittävä määrä, puhalsin ne, pesin tiskiaineella ja valelin öljyllä

Sulatettua suklaata pursotetaan rennosti joka puolelle. Kannattaa pursottaa ensin toinen puoli, laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, kääntää pallot ja pursottaa loppupalloon suklaa. 
Pallot saa taas hetken jähemettyä jääkaapissa, jonka jälkeen pallon voi puhkaista. Mitä paremmin pallo repeää puhjetessaan, sitä paremmin karkit saa sieltä pois. 

Ihan ei mennyt kaikki niinkuin strömsössä... taisi olla liian lämmintä suklaata tässä versiossa.