tiistai 30. lokakuuta 2012

Jumppa-juttuja rinsessalle

Fiona pääsi aloittamaan satujumpan vähän myöhässä. Pistin likalle päälle leggarit ja pitkän paidan ja vein jumppaan, en ajatellutkaan että siellähän ne kaikki pienet tylleröt pyörivät puuteripinkeissä henkkamaukan jumppapuvuissa. Hyvin sai jumpattua alkuperäisessäkin asussa, mutta Fiona laittoi tilaukseen jumppapuvun, jossa selässä pitäisi olla rastit ja langoista hame... Rastit ja lankahame (mikä ihme se on??) jäi toteuttamatta ainakin näin ensimmäiseen versioon. Sattumalta Fiona valitsi jumppapuvun kankaaksi täsmälleen saman, mistä serkkunsa jumppapuku on tehty. Lisäksi tyllihame (mikä kuulemma kelpaa, vaikka ei se lankahame olekaan)
Kankaat Eurokankaasta ja kaava Ottobre 1/2007, koossa 110, ilman saumanvaroja.





maanantai 29. lokakuuta 2012

Pilkkupalloja päivänsankarille

Kolmevuotiaalle kummitytölle synttäriksi pieni setti.
Tunikan kaavana taas Princess (Ottobre 4/12) koossa 104, mutta ilman saumanvaroja. Ja samasta lehdestä Hopsis legginsit, joista pienin koko taisi olla 110 joten kavensin niitäkin saumanvarojen verran.
Applikointi velourtilkkuja jemmasta ja punainen kangas Michasilta. Mustan trikoon alkuperää ei pysty muistamaan...







lauantai 27. lokakuuta 2012

Harmaata ja valkoista

Harmaa More Grey -paita (Ottobre 5/12) koossa 38, helmaa ja hihoja hieman pidennetty (ärsyttää kun kaupanvaatteissa kumpikin loppuu yleensä liian aikaisin). Lista ja v-kaula-aukko aiheutti hammastenkiristystä ja kankaastakaan en oikein enää pitänyt valmiina vaatteena... Paita taas sarjassamme; kun kaikki ei mennyt niin kuin strömsössä... (ja kuvaakaan ei huvittanut käsitellä enempää)


Valkoista lähinnä maisemassa, kun ensilunta tuli sitten heti reilusti!
Kaavana "the tissis", mutta hiha napattu tuosta ylemmän paidan kaavasta ja helmaankin taas lisätty jokunen sentti lisää että menee mekkona. Metrin kangasta sai riittämään juuri ja juuri.
Molempien vaatteiden kankaat Eurokankaasta.




Pihalle oli ilmestynyt myös jätskikukkia!



keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Asusteita

Kaikenlaisia pikkujuttuja on pitänyt askarrella.
 DesignSunnuntai Rytmikorjaamolla innosti osaan ja osa tuli vain tarpeeseen.

Pipo ja tuubihuivi Eurokankaan jotain pitsitrikoota(?) vuoritettuna trikoolla. Fiona kokeili samaa settiä päälleen... Pipon on tarkoitus jäädä kuitenkin itselle kun Fiona välillä moittii kun käytän sen pipoja :)

Vetoketjusta kiepsuteltu kukka


 Origamitekniikalla toinen, vanhasta lehdettömästä kaava-arkista.

 Rannekoru pellavasta, vanhasta pitsinpätkästä ja napista.

Kauppakasseja iso kasa muovipussista otetulla kaavalla.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Pinkki flamingo - liivimekko ja värjäilyjä

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa värjätä kankaita pesukonevärillä. Testiin pääsi Dylonin Flamingo pink ja kankaiksi muunmuassa vihreävalkoinen salmiakki joustofrotee. Muitakin kankaita värjäsin samassa koneessa, mutta ne olivat vain tylsiä mustavalkoisia :)


Ennen ja jälkeen. Bambit ja ruskea resori näyttämässä ruskean sävyä.

Liivimekon kaavan pohjana hyvin vain suuntaa antamassa Ottobren Nasta-liivimekko.

Flamingo applikoitu velourtilkuista.