sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kesähepenettä

Mekkotehdas kirjasta Katariina mekko koossa 98/104 hivenen pidennettynä ja helman yläosaa kavennettuna ja kuminauhaa lyhennettynä. Helppo ja nopea tehdä, kesäisen keveä mekko. Kevyt puuvillakangas Eurokankaasta.



tiistai 22. toukokuuta 2012

Iloista kesävaatetta

Kesäilo-trikoosta (Sampsukalta) tytöille kesäsettiä.

Fionalle Hoops (Ottobre 3/2012) t-paita. Koko 104, pituus 110.





Toisen reunan kuvio meni aivan vahingossa lähes kuvion mukaisesti kohdilleen :)


Stellalle body (Hau hau Ottobre 3/2010). Koko 68 (vielä hyvin reilu, mutta onhan tässä kesääkin..) ja pikkuinen hame perhosapplikoinnilla. Hameen punainen trikoo taisi olla Lieblingsstückelta. Hameeseen otettu mallia vanhasta Lindexin hameesta..




sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tuttuja juttuja

Perinteisillä kaavoilla tai ilman kaavoja, pieniä ompeluksia.

Vauvalahja veljentytölle; velourmekko  ja trikootumppuja.




Pipo satumetsäkankaan lopusta.


Kauppakassi Ikean paksusta puuvillasta.



lauantai 19. toukokuuta 2012

Satumetsää mekoiksi

Molemmat tytöt saivat satumetsä-trikoosta (Sampsukalta) mekot. Stellalle myös legginsit pallotrikoosta (Royal-tuotteelta). Kaavoina omat sovellukset...



perjantai 18. toukokuuta 2012

Aurinkosuoja

Väsäsin pikaompeluksena vaunuihin aurinkosuojan. Kangas Ikeasta, yläreunassa kuminauhalankaa ja jonkinsortin kanttinauhaa tms. reunan huolitteluun. Katsotaan miten pysyy vauhdissa mukana, kun alareunaan en laittanut erikseen mitään kiinnitystä varten.




keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Haalarit karhuilla

Mustikka-haalarit (OB 6/2009, koko 62 ja selän osuus pidennetty kokoon 68) Kalastavat karhut -kankaasta (kakkoslaadun sinertävällä pohjavärillä Ikasyrilta). Haalarit olivat keskeneräisinä koko kevättalven odotellen vetoketjua, resoreita ja inspiraatiota. Meinasin jo hylätä koko projektin, kun ei vieläkään ollut oikein sopivaa vetoketjua, mutta laitoin sitten ohjetta hieman lyhyemmän ketjun ja toimivat kyllä silläkin. Lisäsin myös lahkeisiin resorit. Melkoisen retrot ovat, mutta sopivat 7 viikkoiselle Stellalle...

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Tyttö-angry birds -pipo

Pipo ja applikaatio joka ei mennyt niin kuin strömssössä... Välillä oli kangas taittuneena alle, kone teki hyppytikkiä tai muuten vain säädöt oli miten sattuu... tirpan naamaa ei sovi lähempää tarkastella, mutta kelpas tytölle kuitenkin, niin näillä mennään.